Diables de Font-rubí

633 743 511

diablesdefontrubi@gmail.com

Eloi Cusco Lluch

El ball de diables de Font-rubí va ser fundat l’any 1980. Des d’aleshores n’han format part diverses generacions de diables i diablesses, sempre amb el foc i l’olor a pólvora com a gran passió. Actualment la colla està formada per 31 integrants, dues noies i vint-i-nou nois, que ja fa 4 anys des que van agafar les regnes de l’entitat.

Els actes més importants en els quals participen activament durant l’any són el correfoc i els versots diabòlics, però a banda d’aquests també col·laboren i participen en tota mena d’actes del poble. Per exemple, el ball organitza el quinto popular per Nadal, i també participa en la fira Vinòleum.

Tal com els Diables de Font-rubí expressen, el ball té una funció social important:

La nostra colla és més que una entitat o un grup de persones que es reuneixen per ballar dues vegades l’any. L’enorme ventall de trobades que fem, ja sigui per anar a un correfoc d’un altre poble, per sopar, per fer-nos els vestits a mida o simplement per veure’ns un cop a la setmana han fet que aquest grup s’hagi convertit en una família, una família que comparteix una mateixa passió, la de cremar pólvora i omplir els carrers de foc. Per tant, si ets un/a fanàtic/a dels balls de diables i tens ganes de formar part d’un d’aquests, no t’ho pensis més i vine a trobar-nos a Guardiola de Font-rubí. Si ho proves, et quedaràs!

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 26-02-2019 17:29