Cova de l'Arena

Latitud:  41°26'33.56"N

Longitud:   1°35'46.48"E

L'entrada és generosa, s'hi pot entrar gairebé dret. Des de fora es té una bona panoràmica i l'església i el Castellot se'ns ofereixen des d'una perspectiva a la qual estem poc acostumats. La Cova de l'Arena té un parell o tres de columnes al seu interior, el terra és ple de grava i sorra i en els seus quinze o vint metres de fondària presenta diverses galeries.

Se'n desconeixen els seus orígens i els primers explotadors. El que és clar que l'indret era utilitzat per l'extracció d'arena i grava. No se sap si l'obertura era parcialment existent o es va formar totalment per la manipulació de l'home. Tot i això, es pot intuir aquesta intervenció observant les columnes prudentment indultades a l'interior de la caverna.

Per arribar-hi s'ha de passar per Mas Vallet des de Font-rubí de dalt. Hem de seguir un tros fins que, a mà esquerra, apareix un camp i a banda i banda, dos camins neixen gairebé davant al davant. Continuarem pel camí de la dreta. A pocs metres el camí va girant a mà dreta i baixa a poc a poc, hem d'anar observant a la dreta perquè una petita esplanada plena de grava precedeix a l'entrada de la cova que s'amaga sota un grupet de pins.

Imatges i vídeos

Documents adjunts

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 24-01-2022 01:47