Capgrossos de Font-rubí


08736 Font-rubí 

639 322 569

carla_gj97@hotmail.com

Carla Gomez Jiménez

Els Capgrossos de Font-rubí estan formats per una petita colla d’amigues i veïnes del poble que, farà aproximadament uns cinc anys, varen decidir reprendre el ball i tornar-lo a fer partícip dels cicles festius de la pròpia localitat. D’aquesta manera, i gràcies a l’ajuda d’altres entitats i balls folklòrics del poble, els caps varen tornar a formar part de la festivitat local, mostrant així la figura de tres personatges representatius de la zona, sempre de la mà de la gresca i l’humor que desprèn i caracteritza aquest bocí de la cultura popular.

Els protagonistes del ball són persones que varen brindar-nos la seva essència més personal i mantenien, mantenen i mantindran les seves arrels al poble:

  • Al centre, l’Eduard Bages, l’agutzil del poble. L’home amb legitimitat per obrir totes i cadascuna de les portes de Guardiola. Sempre acompanyat, evidentment, del seu puro.
  • A mà esquerra, en Josep Güell, propietari del restaurant Cal Güell.
  • A la banda dreta, en Pau Xich, del restaurant Cal Pau Xich. Tant Josep Güell com Pau Xich són fàcilment identificables gràcies a la representació dels atributs físics i de l’actual vestimenta utilitzada per les balladores.

"Dit això, des de l’entitat esperem que us deixeu endur per la festivitat que caracteritza la cultura popular i l’espai d’interès comú que proporciona el cicle festiu de la nostra localitat, fomentant doncs la participació i intervenció per part de totes i tots per poder aconseguir un poble al gust de tothom. Salut i visca els Capgrossos de Font-rubí!"

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 26-02-2019 17:23