Agrupació de Defensa Forestal de Font-rubí (ADF núm. 132)

Camí de Can Guarda
08736 Font-rubí 

607 470 470

info@sirenes112.com

Ramon Torrents Sala

L’ADF, Agrupació de Defensa Forestal de Font-rubí, va ser creada a l’any 1987 i actualment està constituïda per 34 voluntaris i voluntàries.

El seu objectiu és reservar i gaudir dels boscos catalans. La seva tasca voluntària es basa en la prevenció i extinció d’incendis forestals. Realitzen vigilàncies els caps de setmana, tasques de divulgació i intervenen en diferents emergències, des de ventades o nevades fins a incendis forestals.

“L’entitat es va constituir el 1987, de manera que n’hem vist de tots colors: com l’incendi de la Serra del Bolet el 1994, un dels més greus al municipi, o els estius del 2001 i 2002, quan teníem un piròman tombant”, va anunciar Ramon Torrents, actual president de l’ADF de Font-rubí, en el seu pregó de la Festa Major de Guardiola de Font-rubí 2018.

També cal destacar que, conjuntament amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Font-rubí, l’ADF ha construït 3 basses d’extinció d’incendis amb una capacitat total de 810.000 litres, així com una xarxa bàsica de camins forestals i l’execució d’hidrants i senyalització d’aquests per tot el municipi.

A més, l’ADF de Font-rubí contribueix en molts dels actes organitzats al municipi. Podríem dir que són una infraestructura mòbil al servei del poble. Participen en la nit de foc, la cercavila, la fira de caça, la Cursa de l’Encantada,  la Cavalcada de Reis, etc. Hi són sempre que fan falta.

Vestits de color groc, amb molt d’esforç, voluntat i il·lusió, aquesta agrupació va creixent dia darrera dia. Actualment disposa de 7 vehicles, amb una capacitat de transport d’aigua de 11.300 litres.

Ramon Torrents afirma que “per a nosaltres, no hi ha diferència entre un veí/ïna que cal ajudar, un servei preventiu, un foc al bosc o la preservació del paisatge. Ens mou un combustible molt poderós: la vocació de servei i l’instint de protecció. Pel nostre poble no estalviem esforços. Aquest esperit, que hem cultivat durant tres dècades, segueix fort i perviurà. Sempre es pot comptar amb els voluntaris de l’ADF!”

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 29-10-2018 14:59