El Pas del Lladre i l'Agulla de Valldellós

De l'1 de gener al 15 de juny resta prohibit fer l'excursió pel Pas del Lladre, per protecció de l'àrea de cria de l'Àliga Cuabarrada, es sancionarà conforme a la llei a les persones que es trobin fent aquesta ruta.

 

Latitud:  41°27'21.28"N

Longitud:   1°37'10.28"E

 

Arran del penya-segat que s'aboca a Valldellós, discreta sota la vegetació, s'obre aquesta esquerda que ens permet baixar a la vall en un moment per la cinglera, obstacle que a primer cop d'ull semblava infranquejable. Des de dalt la cinglera, si ens acostem al precipici on neix el Pas del Lladre, veuran baix l'Agulla de Valldellós, que s'alça d'entre els arbres de la vall com un gegant de pedra que guaita per sobre les capçades, un monolit enorme d'uns vint metres d'alçada i acabat en punxa.


Aquests dos fenòmens geològics és troben dins el terme de Mediona, a la vall de Valldellós. Hi ha dos camins per arribar-hi, ambdós força complicats de seguir, ja que el Pas del Lladre o de la Guineu i l'Agulla és troben en un indret força inaccessible. Es pot optar per accedirhi des de la muntanya, partint des de l'Avellà, o des de la vall, partint des de l'Alzinar o el Mas de Pareres.

 

 

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 23-02-2024 12:12